Извинения, за да не правим секс

Извинения, за да не правим секс
Автор admin 13/07/2015 Общи,Секс и връзки,Съвети,

Не съвсем честно, дамите се набеждават за отказване на любовните ласки с партньора. Става дума за неоснователните извинения, които „изстудяват“ отношенията.

Макар че на жените им „отива“ повече да капризничат и да се скатават от съпружески задължения, не са малко и мъжете, които отказват секс. Да, има и такива мъже!

Затова няма да окачествяваме кой най-често отказва, а кои са най-честите оправдания:

1. Боли ме главата.
2. Уморен/а съм.
3. Гледам филм (няма значение, че е на лаптопа или пък е повторение).
4. Трябва да се изкъпя (без да има намерение да го направи).
5. Преядох.
6. Пих много/пияна съм/пиян си.
7. Късно е, а утре ще ставам рано.
8. Довършвам тази работа (игра на компютъра, чат с приятели или друго) и идвам. Естествено не го прави.
9. Не съм в настроение (е, нали апетита идва с яденето)!

Според мен единствената причина за всички тези извинения е… мързелът! Е, не във всички случаи се касае за скатаване, но в едни 40% това е така.

Стресовото ежедневие, хилядите задачи (деца, семейни задължения, финансови въпроси, пътувания) и малкото време за изпълнението им, определено понижават либидото.

Важно е да се отбележи, че ключът към понижаване на стреса е удоволствието, а какво е сексът? Умореният партньор може просто да каже на половинката си, че ще бъде пасивната страна в секса тази вечер и да се отпусне и наслади на старателно обгрижване.

Относно останалите извинения, всеки да действа според ситуацията. Но имайте предвид, че когато перманентно се злоупотребява с извиненията, това води до охлаждане на страстите под завивките и всички произтичащи от това последици.