Отворена връзка – за и против

Отворена връзка – за и против
Автор admin 20/07/2015 Общи,Секс и връзки,Съвети,

В повечето песни се споменава, а общоприетото мнение е, че „Светът е за двама“. Всичко различно от това не се приема добре от обществото. Дали полигамията е едно различно измерение или става дума за едно и също, но с друго име, това ще се опитаме да разнищим в публикацията.

Какво е отворена връзка?

За много хора това е, когато в една връзка има договорка между партньорите за свобода в отношенията. С други думи всеки от тях да има възможност да се вижда с други хора, да е по-близък от допустимото и дори да има сексуални контакти.

Ако допреди време на това се казваше изневяра, то сега, щом партньорът знае и няма нищо против, това е отворена връзка.

За да има подобен тип отношения, хората трябва да си имат голямо доверие, да са с много либерални виждания и широко скроени.

Да си кажем честно, толкова трудно е да има отворена връзка, колкото да се намери трети човек за „тройка“.

Но, ако за голяма част от хората, отворената връзка означава безразборни сексуални контакти с други партньори, то за самите участници в нея това не е така.

Емоционалната свързаност е категорична, но физическата не е. Въпреки това, не е задължително страничната връзка да прераства в сексуална такава. Всичко може да приключи на фаза „пиене на кафе“.

Все пак това не е мит, а напълно реално ежедневие за някои двойки (тройки, четворки). За да хвърлим още светлина, ще разгледаме „за и против“ подобен тип отношения.

„За“ отворените връзки:
• Бори се с рутината в отношенията – тя нерядко е повод за охладняване на страстите и откровеното настаняване на досадата.
• Разпалва страстта – за някои хора е възбуждащо да знаят, че партньорът им е имал други връзки, но отново се връща в „любовното гнездо“.
• Подобряват сексуалните умения – разнообразието и добиването на опит в секса, различен от този с постоянния партньор е добре дошъл.

„Против“ отворените връзки:
• Трудно се постига баланс – доста често единият от партньорите се чувства пренебрегнат и ревнува.
• Увличане – краткотрайната забежка може да прерасне в нещо по-сериозно и да доведе до разпад в отношенията.
• Отхвърляне – въпреки че хората, които се съгласяват на такива свободни отношения да са разкрепостени, често срещат неодобрението от страна на близките.

Най-важното в една отворена връзка е честността. Дори и да не се споделя с подробности преживяното в паралелната „любов“, то доверяването на това кой вълнува съзнанието в момента и до къде са стигнали отношенията, е важно.