Организиране на моминско парти

Организиране на моминско парти
Автор admin 17/08/2015 Общи,Съвети,

По американска традиция, но все по често и у нас се организират подобни празненства. Тяхната цел е да отбележат последната вечер на булката като свободна жена. Много легенди се носят за тези вечери, но повечето са си само такива – легенди. В най-общи линии партито представлява събиране на шаферките, кумата и булката на удобно за тях място (у дома, в заведение). Задължително изберете почивни дни, защото партито със сигурност ще продължи до ранни зори.

Различното е, че се играят интересни игри, с които ще ви запознаем малко по-надолу.

Първо, организацията. Не е задължително да се събирате само вечерта. Може да започнете още от сутринта. „Нахлуйте“ при бъдещата булка още в 7 сутринта (разбира се, предупредете я, за да няма неприятни изненади). Кафе, кроасани и т.н. са позволени, но с мярка.

Преди деня за моминското парти, запазете час за разкрасителни процедури – СПА, масаж или друго, което ще й хареса. Маникюрът, гримът и прическата сме сигурни, че ще останат за следващия ден.

Решете дали ще се съберете в дома на някоя от шаферките или в заведение. Ако присъстващите на партито не се познават, то това ще е една от главните ви задачи – да ги запознаете предварително.

Подготовката на игрите, изненадите и самото протичане на партито са отговорна и сложна задача. Не е нужно един човек да отговаря за това. Може да разпределите задълженията между шаферките.

Важно е да има единодушие за всички етапи на празника. Събирането на пари от всеки присъстващ е малко неприятна за организатора. Винаги е налице притеснението дали са много, дали няма да затруднят някой, дали ще стигнат…

Обикновено моминското парти се организира в същия ден с ергенското парти. Нашият съвет е да избягвате случайни срещи и конфузни ситуации.

 

Идеи за изненади:

 

Фотоалбум със снимки, на които присъства съответната шаферка и булката. За да не се разделяте с оригиналите, сканирайте снимките и ги принтирайте.

Картичка, най-добре ръчно направена, с пожелание към булката и бъдещия й съпруг.

Празнична декорация на мястото за празнуване. Малко балони, ако има цветен мотив или отличителен символ, е добре да бъде включен.

За къде сме без така очаквания стриптийзьор. Всъщност далеч не всички булки мечтаят да получат такъв за моминското си парти, някои дори се чувстват неловко. Затова се допитайте за тази подробност, още повече, че той доста ще „оскъпи“ празника.

Задължително подберете любимата музика на булката и се информирайте дали може да пие алкохол (все пак може да не й личи коремчето). Така ще разберете и кои са подходящите напитки за вечерта.

Игри за партито:

Цветни листчета, на които всяка от присъстващите дами, трябва да напише щур спомен, който е преживяла с булката. Не се пише името, а се слага на куп с останалите бележки. Целта е булката да избере лист и да познае с кого е бил този спомен. За всяко познато преживяване – глътка питие.

Списък, който съдържа нещата за правене до края на вечерта. Например, телефона на някой мъж от заведението, да танцува с непознат(а) или каквото се сетите. Разбира се, внимателно подбирайте задачите, за да не се обиди булката по някаква причина.

Тези идеи едва ли изненадват някого, но като цяло всичко зависи от характера на бъдещата булка и това, какво най-много ще й хареса.