Съвети за щастлива връзка І-ва част

Съвети за щастлива връзка І-ва част
Автор admin 09/01/2016 Общи,Секс и връзки,Съвети,

Не, няма да ви четем лекция „Как да бъда успешна, самостоятелна и щастлива“. Първо, защото това е изключително трудно и за нас е равносилно на излишни усилия, и второ, защото темата ни е насочена към мъжете.

Е, към кого другиго да бъде!

Та, ние жените сме си мазохисти, нали? Правим едни и същи грешки във всичките си връзки, виждаме наши приятелки, които правят същото и се случва същото…, а защо не спираме?

Започваме с няколко съвета, които ще те направят по-щастлива с мъжа до теб:

Стига критика! – ако го караш да се чувства сякаш всеки път е на изпит, едва ли ще му е комфортно до теб. Никой не може да направи нещата, както ти би ги направила…, просто всички сме различни. И това е чудесно! В случай че не спреш да се оплакваш и да подлагаш на анализ всичко направено от половинката, накрая той ще спре да прави каквото и да било. Първо, от страх, че отново ще „яхнеш метлата“ и второ от нежелание, нали няма начин да го направи, както искаш, защо да се тормози излишно.

Следващият път, когато ремонтира прахосмукачката, но „пропусне“ да си събере „кочинката“ след това, не бързай да размахваш пръст и да заставаш на „Ф“. Похвали го за добре свършената работа. Ще се изненадаш колко тонизиращо действат добрите думи.

Не му се оплаквай – мъжете, повече от тях, са с вродени инстинкти да закрилят нежните си половинки. Когато се оплакваш, че е станало нещо, дори с мисълта само да си „излееш душата“, той автоматично приема, че му даваш сигнал да направи нещо. Проблемът идва, когато не знае как да реагира или започне да разнищва въпроса, който те тормози. Затова следващия път, когато искаш да му се оплачеш, просто му кажи, че не очакваш той да направи нещо, а просто да те изслуша.

Без трикове – твоя приятелка чула по телевизията известна психоложка, която твърди, че ако не си доволна от поведението на твоята половинка трябва да започнеш да се държиш като него. Тази „огледална техника“ ще ти помогне да му покажеш, че е гадно.

Да, да! Въобще не се впускай в такива начинания, мъжете трудно биха преценили, че това е театър и целиш да му дадеш урок как не е хубаво да се държи. Почти 100% е сигурно, че ще реши, че си имаш друг, че искаш да го напуснеш, че не изпитваш вече любов към него и т.н. щуротии, които нямат общо с твоята цел.

​Ако се е държал пренебрежително или по друг неприятен за теб начин, просто му го кажи. Искаш да те изслушва, кажи му, че се нуждаеш от вниманието му. Искаш да ти помага, кажи му какво точно трябва да прави. Каквато и да е нуждата ти, кажи му го спокойно, без драма и упрек. Това ще свърши повече работа със сигурност.