Защо жените обичат Свети Валентин?

Защо жените обичат Свети Валентин?
Автор admin 02/02/2016 Общи,

Съвсем закономерно с наближаване на месец февруари и по-точно – 14-тият ден от него, забелязваме почервеняване на витрините, порозовяване на магазините за плюшени играчки и изнервяне на лицата от мъжки пол. За тях ще отделим цяла тема, а сега ще акцентираме върху причините жените толкова много да обичат празника на влюбените.

Това е ден, в който всичко е сърца, мечета, дантела и кристален прашец… Поне от комерсиална гледна точка. Има толкова много изписано за това как е възникнал празникът, затова сега няма да го споменаваме.

Ще разгледаме какво се случва в главите на по-голяма част от жените, мислейки за 14-ти февруари.

  • Щом ме обича задължително ще ми честити празника и ще ме покани на вечеря.
  • Трябва да ми поднесе огромен букет рози.
  • Задължително е към плюшената играчка да има кутия бонбони във формата на сърце.
  • Вечерята трябва да е в скъп ресторант и то на свещи.
  • После - клуб или направо отсядане в някой луксозен хотел.
  • От входа на апартамента трябва да започва пътека от розови листенца, водеща до ваната, около която има десетки ароматни свещи.
  • През цялото време трябва да говори за чувствата си и колко много ме обича.

Ако и на вас ви се повдига вече, не се притеснявайте, мислите като повечето хора, излезли от пубертета. Все пак, ако нещо от казаното по-горе не се случи, много вероятно е жената, на която „са причинили това страдание“ да е в много лошо настроение. Заключения от рода на „явно не ме обича достатъчно“, „сигурно е забравил този важен ден“, „не му пука за мен“ и производните им, са много вероятни. 

Напоследък се забелязва и една много интересна тенденция. Дамите избират за подарък на половинката си… еротично бельо за самите тях. Да, подаряват им себе си в красива, дантелена опаковка! Ако се чудите защо, може да видите статията ни „Еротичното бельо – подарък за мъжа или жената

Прясно“ влюбените двойки със сигурност ще се постараят да следват последователността по-горе, но за останалите, натрупали стаж, Св. Валентин е нещо повече от това. Всъщност с течение на времето, влечението към празнуване на любовта в точно определен ден намалява. Причината е, че повечето двойки осъзнават, че може да изразяват обичта си и през всички останали 364 дни от годината. А защо тогава много жени драпат със зъби и нокти да празнуват 14-ти февруари? Отговорът е – Защото всички така правят!!! А отговора на въпроса „Защо мъжете мразят Св. Валентин“ вижте тук...