Защо мъжете мразят Свети Валентин?

Защо мъжете мразят Свети Валентин?
Автор admin 29/01/2016 Общи,

Защо мъжете мразят Св. Валентин В предишната статия разгледахме защо дамите обичат празника, но медалът си има и друга страна.

Без да поставяме господата в ролята на жертви, ще споменем, че повечето от тях са принудени да празнуват този ден. Сигурни сме, че повечето от тях с удоволствие биха чествали Трифон Зарезан, но вместо това си блъскат главата какъв оригинален подарък да купят. След това трябва да отделят достатъчно средства за букет, бонбони, вино, резервация в някой хубав хотел или кратка екскурзия, подарък, ресторант…. Сигурни сте, че ако забравите да честитите празника на любимата, тя ще ви се цупи цял месец и ще бъде с непрестанно главоболие. Тогава трябва да й обърнете внимание.

Мъжете по природа (повечето от тях) имат вродени инстинкти да бъдат победители, да бъдат Алфа. Как обаче хем да се държат на положение, хем да задоволят щенията на половинката. Не е вариант приятелите да го виждат с плюшени меченца и сърчица на пръчка. Алтернативни подаръци, които ще зарадват и самите мъже, може да намерите в „Какво да купим на любимата за празниците“. Едно от най-омразните неща на мъжете е да се чувстват безсилни, знаят че дамите очакват от тях внимание на 14-ти февруари, но как точно да го направят, няма инструкции. Затова, колкото и да мразят клишетата, така се чувстват най- сигурни – подарък, букет, бонбони, вечеря…

Малка утеха за господата е, че и те може да получат внимание на този захаросан празник. Много жени избират еротично бельо като „черешката на тортата“ за края на вечерта. Ако искате да сте сигурни, че няма да се разминете с тази радост, може сами да купите дантелено бельо за дамата си. Все пак, ако наистина изпитвате ужас от този ден, най-добре е да се разберете с половинката. Умишленото пренебрегване или заобикалянето на темата не е вариант, защото сценарият „ти се сещай“ най-много да ви доведе до скандал и сърдити физиономии.

  • И все пак, за да дадем конкретни причини, защо мъжете мразят Свети Валентин:
  • Не знаят какво да купят за подарък;
  • Страх ги е да не объркат нещо;
  • Не обичат да говорят за чувствата си (тази тема е заложена по подразбиране);
  • Срамуват се от приятелите си, които ще ги поднасят дълго след това;
  • Не желаят да влагат средства (немалко) в безполезни вещи;
  • Чувстват се глупаво да купуват плюшени играчки и сърчица;
  • Не обичат превземките.


Това не са никак маловажни причини. Резултатът е, че повечето от господата стават раздразнителни, загубват дар слово, избягват темата и въобще държат се като пълни „дръвници“. Погрешните заключения са напълно логични. Затова, за да не се стига до скандали, изяснете си предварително дали ще празнувате или не Св. Валентин.