Лъмбърсексуален или метросексуален – какъв е съвременният мъж?

Лъмбърсексуален или метросексуален – какъв е съвременният мъж?
Автор admin 25/02/2016 Мъже,Общи,

По улиците на страната може да се срещнат и от двата типа. Единият добре изглеждащ и стилен, другият небрежен и сякаш незаинтересован с какво е облечен. Ще разгледаме и двата типа мъже като обърнем малко по-подробно внимание на „отличителните белези“.

Метросексуалният мъж е добре познат и вече е ясно, че това окачествяване няма нищо общо със сексуалната ориентация. Той изглежда добре, има перфектна прическа, чисти нокти, спретнат вид, облича се по последни модни тенденции и се грижи за здравето и външността си. Предпочита по-вталените кройки на дрехите си и завършва визията с подходящи аксесоари. Известни личности, които може да се причислят към метросексуалните са Дейвид Бекъм, Брад Пит, Том Круз и други.

Лъмбърсексуалният е пълна противоположност. Неговият вид съответства и на името му (lumberjack, lumberman - дървар). Стилът му е небрежен, облечен е с груб деним, карирана риза, най-често има 10-дневна брада, и носи кубинки. Разбира се, това изобщо не значи, че е някакъв неандерталец. Той се грижи за здравето и личната си хигиена, но не робува на маркова козметика и не посещава козметични салони. За сметка на това, често може да бъде забелязан сред природата. Противно на външността си, лъмбърсексуалният мъж въобще не е толкова небрежен към социалния си живот. Той е с добре платена работа, интелигентен и в крак с новите технологии. Известни представители на това течение са Хю Джакмън, Джо Манганиело, Ерик Кантона и други.

​На много жени им е странна ситуацията, при която трябва да се борят за тоалетката си или да делят козметичните си принадлежности със своята силна половинка. Точно на тези дами много се харесват новите „градски дървари“.