Митове за жените – истина (според мъжете) или не

Митове за жените – истина (според мъжете) или не
Автор admin 04/08/2016 Общи,

Ясно е, че ще разгледаме и върлуващите митове около дамите. За мъжете го направихме ТУК

Какво смятат повечето господа относно жените:

​Обожават розовия цвят – няма по-брутален мит. Това, че още докато сме били с размерите на ръчен хляб са ни обличали розови бодита, гащеризончета, ританки, панделки и т.н., не означава, че и сега ще е така. Истината е, че много момичета развиват непоносимост към този цвят именно, защото е сочен за момичешки и… лигав.

Искат да станат майки на всяка цена – да, да бъдеш майка е нещо велико и най-вероятно повечето жени искат да имат поколение. НО, голямото НО, не всяка жена има за цел да дундурка ревящ вързоп още след завършване на гимназията. Дори и съветите на баби, лели и тетки, че наближават 30-те години и вече е време, по-скоро вбесяват тези жени, отколкото да ги мотивират. Истината е, че не всяка жена смята за цел на живота си да има деца.

Могат да готвят по подразбиране – грешка, голяма грешка… Някога, много, много отдавна, в Праисторията, роля на мъжа е била да осигури прехраната, а на жената да гледа наследниците и да сготви (е, след като са открили огъня). Оттогава, та чак досега, е задължително (завинаги, без право на обжалване) жените да могат да готвят. И щом така смятат всички, значи е вярно. Истината е, че далеч не всички жени могат (искат) да готвят. Някои са истински майстори в кухнята, други се справят добре, а трети не могат и едни яйца да изпържат.

Не обичат да правят секс – и защо ли са решили така. Може би заради прословутите ни манипулации да ги държим „на сухо“, докато стане на нашето. Един ден отказваме, втори ден, трети ден… ми как да не си направят погрешни заключения.

Не могат да шофират добре – няма да започваме темата отново, защото е безкрайна. Истината е, че мъжете са по-уверени на пътя и изглеждат сякаш могат да се справят с всичко, докато жените са паникьосват повече, по-предпазливи са и предпочитат да помислят, отколкото да действат.

​Обичат да се грижат за външността си – е, това донякъде е така. Рекламите или тийн филмчетата, при които главната героиня блажено е разположила перфектното си тяло във вана с пяна и розови цветчета, са много примамващи. След това обикаля с кърпа на главата и избира тоалета за своята главозамайваща си трансформация от грозното пате в лебед. Всъщност истината е малко по-различна. Маската за косата, маската на лицето, извайващият лосион за тяло, пилингът за пети и т.н., намазани едновременно върху тялото не дават много свобода и време за наслада. Истината е, че всъщност е доста студено и лепкаво…

Всички жени могат да носят високи токчета и еротично бельо – огромната заблуда не е много сигурно откъде е дошла, но не всяка жена носи високи токчета. Да не говорим, че повечето жени обличат секси бельо само по повод, а в ежедневието си предпочитат практичните и удобни памучни бикини (не чак ала „Дневниците на Бриджит Джоунс“).

Това бяха само някои от митовете, които се носят около нежната половина на човечеството. Дали са истина или не, всеки може да прецени, но монетата винаги има две страни.