Мъжката изневяра в статистически данни

Мъжката изневяра в статистически данни
Автор admin 26/08/2016 Мъже,Общи,Секс и връзки,

Всеки има своите причини, за да „кръшне“ от верния път. Сега ще обобщим малко мотивите на силната половина от човечеството в статистически цифри.

  • 68% от мъжете нямат намерение да го правят и предпочитат да бъдат верни. Те са убедени, че никога няма да изневерят.
  • 66% от изневерилите господа чувстват вина още докато изневеряват.
  • 77% от мъжете имат познат, който е кръшвал без да са го хващали „в крачка“. Това носи усещане, че това е в реда на нещата и е безнаказано.
  • 40% от изневеряващите го правят с колежка.
  • 12% от мъжете сочат, че са кръшнали с по-привлекателна жена от тяхната половинка.
  • 6% изневеряват с жена, която са срещнали същия ден.


От тези данни може да се направят много изводи. Например, че на мъжете по принцип не им е заложено генетично да изневеряват. Те го правят поради различни причини, и колкото и да не искаме да го признаем, те са общо дело.

Много от мъжете усещат липса на:
Уважение и оценяване на усилията – когато в една двойка се настани рутината, често положените усилия стават нещо нормално. Забравяме дори да благодарим, да казваме по една добра дума. За сметка на това, новата колежка, най-често подчинена, забелязва и с охота сипе похвали. Съвсем нормално е това да повдигне самочувствието на мъжа. Ако искате по тази точка да бъдете „безупречни“ не е нужно постоянно да „четкате“ любимия, достатъчно е да отбелязвате положените усилия.
Внимание – да, знаем, че сте изморени. Всички се изморяваме, но помислете – две-три седмици „на сухо“ няма да оправи нещата, напротив. С течение на времето и особено, ако сте женени трябва да смените тактиката. Може би ви се иска вечеря на свещи, разточителен масаж, дълга любовна игра и страстен секс, но съгласете се, едва ли може да издържите толкова. Ако ще си го позволявате веднъж месечно, може да провокирате изневяра. За дългогодишните двойки препоръчителна е схемата „често, дори за кратко“.
Доверие – да ровите в телефона и пощата на любимия не е превантивна мярка. Дори може да провокира изневярата. Ревността и постоянните разпити, дразнят всеки, съгласете се.

​Както виждате, мъжете не са програмирани да изневеряват, причините са много по-различни от желанието за секс. Наблюдавайте половинката си, без да се натрапвате, със сигурност интуицията ви ще ви подскаже дали има причина.