Анални удоволствия - митове и добри практики

Анални удоволствия - митове и добри практики
Автор admin 02/10/2016 Секс и връзки,Съвети,

В съвременната разкрепостеност все още има много хора, които смятат, че аналният секс е изцяло запазена територия за хомосексуалистите. Други пък са на мнение, че това е изключително болезнен акт и никога не биха си помислили да го практикуват. Трети пък го заклеймяват като извратеност.

Ако и вие сте се чудили как да постигнете анално удоволствие, то материалът е точно за вас. В тази част на темата ще разгледаме най-разпространените митове, свързани с аналния секс. В следващата може да очаквате практически съвети и насоки как да постигнете максимално удоволствие от него.

Започваме с:

Мит №1 Аналният секс е болезнен
Всъщност това е вярно – болезнен е, когато не се практикува правилно. Много двойки подведени от порно филмите, в които актьорът просто започва аналния акт и следва зверско блъскане. Това е НЕРЕАЛНО! Актрисата е добре подготвена предварително, така да се каже „загряла“ е, но този процес се очаква да отегчи публиката, затова във филма са оставени само същинските сцени. Това създава изключително погрешни впечатления как трябва да протече акта. Истината е, че аналният секс НЕ трябва да е болезнен. Такива приказки от рода, че трябва да изчакате, докато „свикнете“ или да търпите, са абсолютно неверни. Актът трябва да бъде приятен и за двете страни, а не едната да е в ролята на изтърпяваща удоволствието на другата… За да избегнете болката и дискомфорта ви трябват – търпение, доверие в партньора, много, много лубрикант, подготовка и нагласата, че може да трябва време. Повече за практическата страна на аналното удоволствие ще разберете в следващата част на темата.

Мит №2 Нехигиенично е
Много, ама наистина много жени се притесняват, че ще „омажат“ положението по време на акта. Това е една от най-големите спирачки за тяхната фантазия. Рискът да се случи подобен инцидент по време на анален секс е доста малък, ако предварително сте ходили по голяма нужда. Ректумът, където всъщност прониква пениса (вибратор, дилдо, анални топчета) е празен през повечето време. Той се напълва, когато много ни се ходи до тоалетна, а след това е празен или с много малки остатъци от фекалии. За да бъдете напълно спокойни може да си направите клизма. Да, знаем, че не звучи особено секси, но пък вашето самочувствие и спокойствие ще изиграят ключова роля да се отпуснете и насладите на акта.

Мит №3 Опасно е за здравето
В ануса се намира изключително разнообразие от бактерии. Това си е повече от нормално. За да се предпазите от тяхното разпространение ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ползвайте презерватив (върху пениса, дилдото, вибратора). Повече инфо, в следващата част. Никога не започвайте вагинална стимулация с пенис (пръст, играчка), които са били в ануса. Нещо като подкатегория на този мит е, че хората, които практикуват анален секс се изпускат по голяма нужда. Това какво значи? Всички порноактриси и хомосексуалисти ходят с памперс ли? Аналният секс може да бъде опасен, ако се прави грубо и без предварителна подготовка. Тогава налице са болка, охлузвания и дори разкъсвания (при много агресивно проникване). Това е опасно! Болката и липсата на контрол върху свиването на сфинктера може да доведат до неволево изпускане на газове и фекалии. Затова бъдете внимателни, имайте търпение и използвайте много лубрикант.

Мит №4 Само хомосексуалистите харесват аналните удоволствия
Много мъже, водени от този мит, се отказват от това да опитат нещо различно. Страхът, че ако споделят с партньорката си желанието да бъдат стимулирани анално, тя ще ги сметне за хомосексуални или ще я отблъсне по някакъв начин, спира господата да опитат. Анусът при мъжете и жените е еднакво чувствителен. Това е така заради многото нервни окончания, намиращи се върху него. Правилното стимулиране може да отключи нови хоризонти в удоволствието от секса. И това в никакъв случай не значи, че мъжете са хомосексуални или ги привличат хора от същия пол.

​Това бяха едни от най-разпространените митове и тяхното обяснение. Повече практически съвети очаквайте в следващата ни част.