Аналният секс – от практическа гледна точка

Аналният секс – от практическа гледна точка
Автор admin 18/10/2016 Съвети,

В миналата част споделихме с вас едни от най-разпространените митове, свързани с аналния секс.

Започваме направо по темата.

Болката
Както казахме в миналата част, НЕ трябва да боли. Щом боли, нещо не е наред. Възможните причини са прибързаност, липса на овлажняване или грубо проникване. Повечето двойки, които нямат „стаж“ с този тип любов, бързат да опитат и разберат какво е усещането. Като резултат от това, проникването се извършва както при вагинален секс – веднага след любовната игра. При някои жени това може да е достатъчно, но в повечето случаи се нуждаят от допълнителна стимулация.

Решение на проблема:

За да бъде приятно изживяването, трябва да се отпуснете. Пълното доверие в партньора е от решаващо значение, иначе на подсъзнателно ниво ще сте стегнати и болката е гарантирана.

Следващият помощник на удоволствието е лубрикантът. Както казахме и преди – много, много, много овлажняване. Докато при влагалището има смазваща течност (нормално отделяна), при ануса не е така. Затова не пестете лубрикантът! Съветваме ви да не прибягвате до подръчни средства като олио, зехтин, бебешко олио, слюнка… Единствено лубрикантът може да направи проникването гладко, приятно и безболезнено.

Не бързайте! Ако усещате болка, не ви харесва или искате да спрете акта, не се колебайте да го направите. Никой няма да ви съди за това. Още повече, че никой не е казал, че трябва да стане от първия път. Оставете нещата да се случват постепенно. Докато се отдавате на традиционни ласки, не пренебрегвайте чувствителната зона около ануса. Ще се изненадате един език на точното място какви чудеса може да направи!

​Следващата стъпка (може да не е при същия акт) е да включите масаж с пръст или леко проникване. Може да си вземете анална играчка от секс магазина. Има различни модели (броеници, топчета), но ние ви препоръчваме като изключително полезни в случая – дилдата тип „butt plug“. Те не са проектирани за движения „напред-назад“, а да бъдат поставени в ануса по време на вагинален секс (стимулация), например. Благодарение на формата им (остър връх, постепенно разширяващ се към основата), ще извършите постепенно отпускане на аналните мускули. Едва след като усетите, че сте готови, тогава пристъпете към бавно проникване на пениса (с много, много лубрикант), задължително с презерватив!

Хигиената
Имайки предвид, че всички знаем предназначението на ануса, за много хора това е причината да не опитат аналните удоволствия. Напълно достатъчно е да сте ходили по голяма нужда преди акта, а най-спокойни ще се чувствате, ако си направите клизма. Мисълта, че „там“ е чисто ще ви осигури много самочувствие и така желаното отпускане. Въпреки това е абсолютно задължително да ползвате презерватив. Така да се каже, твърдите остатъци може и да са премахнати, но бактериите са навсякъде. Затова, за да избегнете инфекциите – задължително презерватив. На пазара ще намерите и специално направени за целта кондоми.

В следващата част ще намерите практични съвети за аналните удоволствия, свързани с това опасен ли е за здравето аналния секс и кои хора го практикуват.