Хубавата коса – важна за интимните отношения

Хубавата коса – важна за интимните отношения
Автор admin 01/12/2016 Общи,Съвети,

Сега сигурно се чудите каква пък може да е връзката между двете. Е, няма да ви мъчим много и да ви занимаваме с гените, наследени от предците и т.н.

Няма съмнение, че една жена с красива и поддържана коса е много по-привлекателна от другите. Начинът, по който се движи косата, отблясъците от слънцето, мекотата, уханието… всичко това се забелязва от околните. Да не говорим колко се подобрява самочувствието на притежателката на такава грива. Тя става уверена и съответно още по-привлекателна. Тук няма значение дали жената е сама или има постоянен партньор. Мъжете винаги харесват (дори да не се издават) добре поддържаната коса. Обаче как това се случва… по-добре да не ги информираме. Все пак не допускаме да ни видят с ролки на главите или пък с мазна коса, защо да ги запознаваме с всички разкрасяващи процедури, на които се подлагаме.

Именно те са обект на настоящата, а и следващата публикация – как да имаме здрава и красива коса. Ще ви издадем и една малка тайна, в края на темата ще ви споделим какво може да направите с косата си, за да подлудите половинката си в леглото. Повечето мъже (а и много жени) смятат, че измиването с шампоан и от време на време малко балсам за коса, са напълно достатъчни за онзи танцуващ и огледален ефект на косата, който сме виждали по рекламите. Е, да, да, ама не! Изключително малко са представителките на нежния пол, които могат да се похвалят с такава коса, без да изисква допълнителни грижи. Все пак има начин да направим косата си копринено мека и блестяща. Това са различните терапии, които се извършват в козметичните салони (и не само).

Започваме с кератиновата терапия. Това е една процедура, изключително подходяща за увредена коса. Може да се приложи на практика върху всякакъв тип косъм – прав, къдрав, боядисан, изрусен…

Продукт – основният такъв съдържа висок процент течен кератин (или е 100% кератин). Самият кератин е протеин, който изгражда косъма. При често третиране на косата и други външни фактори структурата на косъма се нарушава, той се накъсва и заплита. Прилагането на продукт с течен кератин попълва липсващите „парчета“ в дълбочина и по повърхността на косъма. По този начин той се изглажда, добива онзи огледален блясък, за който говорихме по-горе, и заздравява косата.

Как протича процедурата (във фризьорски салон):

  • Косата се измива със специален шампоан, който почиства в дълбочина;
  • Нанася се продуктът съдържащ кератин (за съжаление повечето от тях съдържат и фолмардехид) кичур по кичур;
  • След това косата се оставя за известно време (в зависимост от указанията на продукта) и се изсушава със сешоар;
  • Косата се разделя на тънки кичури и всеки от тях се минава (4-5 пъти) с преса, загрята на 210-230 градуса. Не се притеснявайте, кератинът предпазва косъма от изгаряне. Тази стъпка е нужна, за да може кератиновата молекула да се свие и да попълни липсващите структури на косъма;
  • След това косата се измива и се нанася подхранваща маска;
  • Отново се измива и се повтаря процедурата с пресата.

Това е!

На пазара може да намерите и специални пакети за домашна употреба. Ние ви съветваме да откриете доброволец, който да ви я направи, тъй като ако се опитате сами, рискувате да се изтощите още към средата на процедурата.

Съвети: В следващите 3 дни е силно препоръчително да не връзвате косата, да не я слагате зад ушите, да не я опъвате, дърпате и най-важното – НЕ Я МИЙТЕ! Вярвайте, усилията ще си струват. Кератиновата терапия може да се направи по всяко време на годината, но ние ви препоръчваме да избягвате горещините. Представете си пуснатата ви дълга коса в комбинация с 35+ градуса навън. Също така ви препоръчваме да инвестирате малко повече средства в шампоан без сулфати и парабени. По този начин ще удължите ефекта (който е около 2 месеца) от процедурата.

​В следващата част очаквайте информация за останалите процедури за здрава, блестяща и привлекателна коса.