За ролята на мъжа в семейството

За ролята на мъжа в семейството
Автор admin 04/07/2015 Мъже,

Не, не очаквайте поредната скучна статия със съвети кой какво трябва да прави в семейството, а за отношението на един истински мъж към това.

Е, ще си кажете, та ти си жена, какво разбираш от мъжки работи. Ми, наложи ми се.

Дали лош избор или недостатъчно преценяване на човекът срещу мен, но се оказах омъжена за един истински търтей. Отгоре на всичко ми отне доста време, за да осъзная, че проблема не е в моя телевизор.

Ще започна малко по-отдалече, никой не ме е карал насила да правя този избор. Просто той беше и все още е много красив мъж, леко сицилианско излъчване, много добре възпитан (когато поиска), омайващо изразяване и общо взето страхотен актьор.

Без да се усетя хлътнах много здраво. Сексът също беше страхотен. Паснахме си, е не веднага, но много скоро. И тук ударих на здрав камък. Пред мен се разби митът, че мъжът е готов за секс по всяко време.

След като се насити, заради дълго стоене на „пост и молитва“, няколко пъти ми беше отказвана близост и започнах да се чувствам ужасно глупаво. Че аз ли нещо не съм наред? Но приех, че това ще е „нормата“ – 1 път седмично! Все пак има и други начини, за да се задоволи една жена (не говоря за друг мъж).
Известно време бяхме разделени, учех в друг град. След като приключих и това свое начинание, заживяхме заедно. Бързах да си намеря работа, защото не вървеше да живея с него, а мама и тати да ми дават пари.

Е, намерих си, дните започнаха да минават еднообразно. Едва чаках да дойдат почивните дни. И каква беше изненадата ми, когато това стана… Моята бъдеща половинка спа 48 часа, с кратки прекъсвания за хапване и тоалетна. Събуди се в 7 ч. сутринта, в понеделник.

Цяла седмица планове къде ще отидем, какво ще направим, а накрая се озовах с пръст в уста.

Следващият уикенд се получи същото, а аз започнах страшно да се изнервям.
Естествено, преди да помисля за най-лошото, потърсих проблема в себе си. Не го открих.

И тогава осъзнах – мързелът е страшна болест. Тя може да убие всичко съкровено, надеждите, интересите, възможностите…

Да, от мързел изпуснахме толкова секс, пак от мързел не отидохме на премиерата, която чаках толкова време, отново от мързел не сме излизали на кафе вече половин година…

Затова, ако смятате, че ролята на мъжа в семейството е само да ходи на работа и да е уморен за всичко останало, сте в голяма грешка. Патриархалният модел е дотолкова изкривен, че след брака много жени се оказват с едно голямо дете за доотглеждане и, ако е достатъчно глупава – едно малко, с грижите, за което да си запълва дните години наред.

Вие как смятате, това ли е ролята на мъжа в семейството?