Какво си казват жените, когато говорят за секс

Какво си казват жените, когато говорят за секс

Този ритуал започва още в училищните години, в момичешките стаи у дома, едната е гушнала плюшено мече докато говори, а другата рисува цветя с флумастер по дънките си, докато слуша. После, като възрастни, тези порастнали момичета продължават ритуала, само че вече пиейки коктейли в изискани барове, в сауната, във фитнеса или разхождайки се под ръка по някоя заснежена и хлъзгава улица.

Ние говорим за секс. Ние говорим за вас.

Историите са забавни... когато не са тъжни. Сложни почти като уравнение от квантовата физика или прости като рецепта за яйца на очи. Тези разговори, ако ги дочуеш, биха ти се сторили странни, отчайващи, потресаващи, мръснишки, а в повечето случаи – всичко накуп.

Сексът е тъмно място и всички го “обикалят” със свещ в ръка в търсене на пътя си. Когато сравняваме записките си за разходките ни в дивото с тези на нашите приятелки, ние оставяме следи за начина по който мислим, нещата които чувстваме и за какво мечтаем. Ако последваш стъпките ще стигнеш до домът ни. (По-простичко казано – слушай и ще ни опознаеш).

Любезни, ама не съвсем

Можем да говорим долни мърсотии като мъжки футболен отбор в съблекалнята след тренировка, но предпочитаме да използваме по-деликатен подход за интимните теми... поне в началото. Забавлява ли се снощи? Той нежен ли беше? Това са образни въпроси, които дискретно дават свобода на отговарящия дали да сподели детайли 18+. (Въпреки, че всички ние имаме поне една приятелка, която ни казва всичко, което никога не искаме да научаваме и поради тази причина на следващата среща по двойки ни е срам да погледнем половинката й в очите..)

В необичайния, но винаги интересен случай, при който две приятели станат “баджанаци” (прибирали са се с един и същи мъж в различни вечери), деликатният подход се прилага с пълна сила: “Как ти се стори?” Въпросът е със същата сила и тон, като в случай, че двете дами са чели една и съща книга (“Страниците сами се прелистваха, не можах да я оставя, докато не я изчетох”) или са си поръчали същия агнешки специалитет в заведение (“Беше крехко и леко пикантно, бих си поръчала отново”).

Не вярвай в разпространеното твърдение, че за жените сексът е свързан с чувство на обич. Това, което жените често обичат в секса, е самият секс.

И кое е добро, все пак?

Добър въпрос. Ако въпросът дали един мъж е “добър” е кулминацията на всеки разговор за секс, то това е една много разтеглива и спорна тема. Аз мога да кажа на приятелка, че съм правила добър секс, но ако и двете се опитаме да си го представим, гарантирано нещата, които двете си представяме, ще са коренно различни.

Едно мисионерско изпълнение, което на мен може да ми се стори скучно, праволинейно и захаросано, на моята приятелка може да ѝ изглежда брутално откровено, бавно и тежко, елегантно правене на любов. Това доказва, че най-добрият секс е този, който е според предпочитанията на човека в леглото с теб. Обичай човека до себе си, не идеята за някой или нещо, не по нечии чужди стандарти за секс, не в преследване на някаква абстрактна цел, и тогава всеки сексуален акт може да стане добър.

Повярвайте в способността си да се учите един от друг; наслаждавайте се на процеса на забавяне на нещата, дори на отдръпване, изоставяне и започване отначало.

Умения

Понякога някоя от приятелките ни ще сподели нещо за “извиването на опашката на тигъра” или “резонантен оргазъм” все едно всички са длъжни да знаят за какво точно говори. (Повечето от нас, естествено, за да не се изложат, ще кажат нещо от сорта на “О, да, резонантните оргазми са толкова иновативни и чувствени!”, а после бързичко под масата ще питаме гугъл за какво точно иде реч.) Това си е като мрежов маркетинг – лидера споделя опита си, а останалите в пирамидата изучават техниките му и в последствие ги прилагат в реални условия.

Ако, все пак, опитаме върху теб нещо, което очевидно сме научили наскоро, а на лицето ни е изписана същата физиономия, която имахме, когато се опитвахме да сглобим кухнята от ИКЕА, спокойно (и деликатно) може да ни дадеш насоки как да се справим по-добре. Или, в някои ситуации, да ни подканиш към съвсем други занимания.

Що се отнася до твоите умения, истина е – понякога се появява по някой супергерой, който повдига колите само с показалец и прелите над небостъргачите (или както и да се превежда това в сексуален контекст). Този мъж, който дава предимство на дамата, или пък може да повтаря отново и отново, и после пак, или е дяволски сръчен, е добре дошъл на моята маса.

Но едно умение или един инструмент без сърце не струват нищо. Съвсем откровено мога да ти призная, че ние си говорим много повече за мъжа като цяло, за присъствието му в офиса, отколкото за бързото му и точно създаване на страница в Ексел.

Ако си придобил ново умения, моля, сподели ги с нас. Но го направи с уважение към настроението, атмосферата и нашата реакция; ако не се получава, просто зарежи.

Палавата история

Често жената ще започне да разказва някоя палава история на приятелка с всяка подробност, наблюдавайки слушателката си, смекчавайки нещата, ако усети неодобрение или навлизайки в детайли, ако види одобрение. Тя ще се хвали до толкова, че да разбере дали това, което е вършила предната вечер, е в границите на закона. Това ми напомня на една случка, когато бях на 10. Изядох една мравка на детската площадка за едно метално левче. Отне ми много разказвания на историята и тестване на публиката, за да разбера дали съм яка или загубенячка в тази ситуация.

Това е защото дълбоко във всяка една от нас, спретнати прилежни с вид на начални учителки девойки, има по една амстердамска проститутка със златни прашки и жартиери. А вътре в нея живее една библиотекрка с вълнен костюм, която пренарежда книги от 18 век. А в нея е 18 годишна абитуриентка в нощта на бала си (вероятно някъде в Студентски). А в сърцето си сме Ева - боса, полегнала в огромна орхидея.

Като комплект матрьошки.

Не само обществеността изисква от нас да сме имаме две коренно противоположни страни - самите ние искаме да бъдем такива. Резултатът е вид сладка органична забавна шизофрения. И ако можеш просто да влезеш в крак с нея, всички ще бъдем щастливи и доволни.

Чоплим палавите подробности с приятелките си, защото дори един истински хедонист понякога има чувството, че цял амфитеатър със съдници го наблюдава изпитателно. И тогава получаваме криза в самоувереността си за сладострастното нещо, което сме извършили: “Знам, че направих нещо красиво, грубо, неподправено, възторжено, но дали беше нещо правилно и редно?”

Ако сме излезли от стандартната си практика и сме експериментирали с теб, да ни увериш, че си е заслужавало, е направо невероятно. Кажи ни, че ти е харесало. И след 5 минути ни го кажи пак.

Провали и контрол на щетите

Пиян си опорочил леглото. Вадейки ключовете си от джоба си си разпилял хапчетата Виагра. Тя намира червен дантелен халат на дръжката на вратата в банята или блещукаща обеца между чаршафите.

Тя ще говори за това с някой. Може да е с нейни приятели, с майка си или с непознати в някой блог. По-малката вреда е, ако ти си този, с когото да говори. Повдигни въпроса, изясни нещата, спечели отново доверието й, ако това е възможно. Има шанс да останеш единствения, с когото тя ще говори за случая.

Връзките, в които катастрофите се превръщат в сплотяващи моменти, издържат по- дълго.

Факторът “Опра”

Понякога, обаче, една жена ще има вяра в приятелите си във времена на криза, а тези приятели няма да са срамежливи. Всички обичаме да се изживяваме като Опра.

След някоя такава сесия, без да подозираш за провеждането й, може да имаш странното усещане, че някой е бил в домът ти, без дори нещо да лиспва или да е на различно място.

И понякога това няма да има добър завършек. Любовта е най-неточната наука, в която ние сме като учени с най-добри намерения, но понякога (добре, де – често) личните ни истории се намесват. Наскоро слушах група приятелки как навиват една от тях да напусне някакъв мъж. Но зад тези приятелски съвети се криеше личната обида, нещастие във връзката, ревност или болката на всяка от тях. Тайно, вероятно и без да го желаят, те прехвърляха личните си несгоди в обсъжданата ситуация.

Винаги, когато усетя, че слагам приятелски съвет пред собствения си инстинкт, си спомням думите на баща ми: “Ами ако ти кажат да скочиш от някой мост?”. Ако жената, която обичаш, видимо е объркана от връзката ви и съветите на близките й хора, не се опитвай да наложиш и докажеш своята гледна точка. Накарай я да се чувства сигурно, приемай това, което тя дава като сигнал. Когато се почувтсва добре, тогава ще се разкрие пред теб. В началото е възможно да се чувстваш като самотен войн срещу армия от всичките й невидими съмишленици, но почакай.

Един добър разговор между мъж и жена винаги завършва с двамата реални индивида в стаята – тези двама, които имат значение.

Моралът

Класическата комична женска логика: “Ако на него му харесва да ми прави това, аз го обожавам, и ако той го обожава, това е всичко, което искам; обаче ако не му харесва, аз не мога да му се насладя, знаейки, че на него не му харесва, разбираш ли? Или аз не бях длъжна, но той не го очакваше, за това реших, че ще го направя....” Това е една верига от етични решения.

Ако по някое време видите странен, отнесен поглед във важен момент в леглото, вероятно виртуално прелистаме моралния си кодекс, търсейки главата, в която се споменава това, което сте се приготвили да направите, или току що сте направили, или това, което ви се иска.

Дайте ни минутка – ще вземем решение, ако не се чувстваме притиснати.

Разказване на приказки – Първи семестър

Това, което на един мъж би му отнело около 2 минути да разкаже на приятелите си, за нас, жените, е около час и половина. Тя ще разкаже на приятелката си от това какъв джин е имало в мартинито, какво сески бельо е носила, до това дали мъжът е дръпнал стола, каква пържола си е поръчала и, евентуално, колко пъти и как точно е свършил. Това е женската сексуална реалност – всичко има значение.

Ако уважаваш малките подробности по пътя, ще направиш една необичайна инвестиция във възможностите.

Без думи

Имам приятелки със сериозни връзки, които, в течение на годините, никога не са обсъждали открито сексуалния си живот. Пазят го заключен, като диамантен пръстен в трезор. А това им дава една специална сила, тази нежна и непринудена дискретност. След целия този разговор за женските приказки, има какво да се каже и за мълчанието.

Освен това, когато се стигне до описване на истинското нещо, когато една жена попадне на точния човек в правилния момент, обясненята й няма да са много. Ще се изчервява, ще мести поглед... “Не знам, просто... не знам...” Това увъртане е по-голямо постижение от всеки разговор с размерите на университетска лекция, който някога сме провеждали.

Да си влюбен, дори за нощ, обърква всички ни, праща ни към началото. Прави ни безмълвни, като в деня на нашето раждане.