Първи стъпки в света на секс играчките

Първи стъпки в света на секс играчките

В един свят, в който сексуалната революция се е случила преди десетилетия, вероятно ще си помислите, че група млади, сексуално активни жени няма да се изчервят и притеснят при споменаването на употребата на секс играчки. Та нали културните феномени като "Сексът и градът" и "50 нюанса сиво" трябваше да разсеят неудобството и да ни подготвят за това?

Изглежда, че не е точно така. Най-честата реакция, с която се сблъсках, когато отворих темата пред всевъзможни познати – както обвързани, така и сингъл – беше подхилкване и леко изчервяване... но и малко любопитство. Разбира се, доста жени вече са опитвали секс играчки – 44% от жените на възраст между 18 и 60 години, за да бъдем корекрни. А какво да кажем за мълчаливото, но любопитно мнозинство, което не знае от къде да започне?

След като разгледах няколко сайта на тази тематика, преди да се усетя, вече се намирах в светлорозов секс магазин заобиколена от вибратори, пенис пръстени и всякакви видове принадлежности, които се надявам, че майка ми никога няма да разбере, че съм виждала – всичко това в името на науката. Трябва да отбележа, че противно на очакванията това преживяване не беше като от порно филм с таг 18+, а тъкмо обратното – беше доста забавно и изключително образователно.

Първото правило при купуването на секс играчка е да се отпуснете и да се пуснете по течението.

Секс играчките се делят основни на 6 вида – вибратори, дилда (невибриращи), играчки за зърна, играчки за упражнения, пенис пръстени и мастурбатори. Следователно втора точка от плана е да решите какво искате. И бъдете спокойни – повечето секс магазини са приятни и светли места с любезен персонал, а не подобни на подземия тъмни зали с червени лампи. За да се избегне всякакво притеснение при пазаруване, за всеобща радост съществуват и онлайн магазините – няма контакт лице в лице, може да избирате колкото време желаете и всичките имат политика на дискретност, което значи, че каквото и да си поръчате ще бъде обаковано по начин, който да не предполага какво се намира вътре и да Ви спести каквото и да е неудобство при получаването на пратката.

Да се върнем към вибраторите – можете да останете изненадани от разнообразието, което се предлага – сякаш не говорим за секс, а за вид изкуство. Можете да попаднете на всичко – от нежни и гладки, през релефни и разноцветни фалически форми до такива, които са преобразени във всевъзможни форми и предмети от ежедневието с цел да са незабележими и дискретни. Някои имат интересни функции и дизайн, като например камера.

Голяма част от клиентите на секс магазините (независимо физически или вируални) търсят нещо, което да споделят с партньора си. Най-добртият вибратор за нея е "без ръце" - интеракивна играчка за двойки, която спомага за достигането на оргазъм едновременно. Има дори играчки, които можете да контролирате със смартфона си.

Очевидно има доста неща, които да се научат, така че да започваме:

Ако сте любопитни относно секс играчките, трябва да превъзмогнете несигурността и страховете си.

Всеки човек има различни притеснения, когато става дума за секс и секс играчки. За някои жени това е мисълта, че "не е естествено" - само жив, дишащ партньор би трябвало да ги докарва до оргазъм. Други се страхуват, че една силна и мощна играчка ще ги направи по-малко чуствителни към човешки допир и в крайна сметка ще могат да достигат оргазъм само с помощта на играчка. Мъжете, от друга страна, основно се чувстват заплашени: "Аз не те ли задоволявам? Не съм ли достатъчно добър любовник, че имаш нужда от още нещо?"

Важно е мъжете да запомнят, че един вибратор не може да се гушка, да целува или да прави комплименти. Но може да добави нови измерения в оргазмите на парньоркава като стимулира ключови ерогенни зони, които един мъж не винаги намира или знае, че съществуват, като например У-точката, Г-точката, А-точката, перинеума – всички те са с голяма чувствителност при жените.

Начинаещите в секс игрите имат склоността да се съсредоточават в механизма на играчката и употребата ѝ и да се притесняват дали няма да сбъркат някъде, за това се препоръчва да започнете с нещо просто, за да избегнете тези притеснения. Нещо от сорта на клитор стимулатор, например, който е дискретен, малък и лесно може да се скрие някъде.

Единственият начин да знаете какво Ви харесва е да почнете да експериментирате.

Интересно е какво влияние имат най-обикновените секс играчки върху женското самочувствие. Една най-обикновена превръзка за очи може да вдъхне увереност на нежната половинка и да я разсее от задръжките, които по принцип има и от несигурностите, които може да има относно външния си вид. Още по-добър вариант за дамите е да завържат очите на любимия си, защото по този начин добиват още повече увереност. Доказано е, че в такава ситуация дамите са склонни да правят и да говорят неща, които по принцип не биха се осмелили. Тази своеобразна власт ги освобождава.

Що се отнася до дамите, които искат играчка за лична употреба – това е по-добрият вариант от една среща на сляпо и е по-сигурен от секса за една нощ.

След като веднъж сте решили, че искате да пробвате секс играчка, оставете се на усещанията си и на това, което Ви възбужда, да Ви води в избора.

Може би искате да тествате нещо леко? Започнете с масажно олио или свещ. Фен сте на 50 нюанса? Вземете си секси костюм с маска за очите (или пък виброяйца и топчета, ако сте по-авантюристично настроени). Много жени искат да пробват направо с вибратор – суперизвестният епизод със "Зайчето" от "Сексът и градът" е провокирал голям интерес и продължава да го прави и до днес. В такъв случай може да се насочите към клиторен вибратор с нефалическа форма, а в последствие да се насочите към по-мощните, големи и реалистизни модели. (За сравнение, мъжете първо се насочват към пенис рингове и семпли мастурбатори тип ръкави).

В един момент повечето жени стигат до заключението, че по-лесно достигат оргазъм чрез клиторна, вместо чрез вагинална стимулация. В следствие на това вибраторите, които са фокусирани в специфична насока са добили голяма популярност.

Замислете се и колко силни вибрации биха Ви били приятни. Ако Ви е нужно "известно време" да свършите, когато си помагате с ръка или пък имате нужда от масаж с душ, насочете се към по-силни вибрации. Важно е и да търсите качествена конструкция и сигурни материали, като кибер кожа или силикон, които не биха представлявали риск за тялото.

След като обмислите всички тези неща, зарежете рационалното мислене и си купете играчката, която най-добре стимулира въображението Ви.

Независимо дали сте се насочили към физически или виртуален магазин, задължително поговорете с партньора си преди това.

Важно е магазинът, към който сте се насочили да има добър и отзивчив персонал. Преди се смяташе, че добро обслужване може да получиш само "лице в лице", но в последните години онлайн търговията се е разрастнала до такава степен, че можете да получите не по-малко добро обслужване онлайн, а в някои случай дори по-добро. И в двата случая, ако пазарувате с половинката си, това ще бъде една много интересна "среща" и свежо преживяване.

Ако смятате да изпозлвате играчката с партньора си, добра идея е да му споделите това предварително. Ако се чудите как да подхванете темата, най-добрият вариант е директно. Може да му кажете нещо от сорта на "Струва ми се, че с някоя секс играчка може да разнообразим сексуалният си живот" или "Искам да експериментирам с вибратор или дилдо, какво мислиш?"

Можете дирекрно да заведете партньора в магазина или да го поканите да се присъедини към Вас докато сърфирате онлайн – ей така, за веселбата. Двойките често започват да експериментират с всичко от вибратори до базови садо-мазо комплекти (Да, някои са по-базови ;) ).

Купуването на нещо по-различно и иновативно за начало може би е по-добрият вариант от купуване на дилдо, което би могло да понижи увереността на мъжа или да притесни жената. Винаги можете да се насочите и към ежедневни предмети от домакинството.

Ако не сте готови за стъпката с пазаруването, пробвайте например с бърсалка за прах или перце да си поиграете с тялото на партньора си. Една мъжка вратовръзка винаги може да влезе в употреба като средство за връзване (по взаимно съгласие!!!). Кубче лед за по-силни усещания или шпатула за леко пляскане също са интересни варианти. Някои двойки обичат да експериментират със сметана и плодове – купувате си един флакон сметана и облизвате на воля.

Каквото и да решите да си купите, най-важно е да се забавлявате, да се отпуснете и да не съдите себе си. Може да Ви е малко неудобно в началото, но няма никакво място за срам.